Etichete

24 august 2012

Esenţe ale pământului


După ce ne-am luat o vacanţă de la sfârşit de iulie şi până prin august, revenim în forţă; din păcate e aceeaşi caniculă (acum, ora 16.30 sunt 41 de grade).
In răstimp am făcut ţuici, bulioane, am băgat la congelator de toate; crearea bulionului a fost o sărbătoare – un adevărat act alchemic, cu incantaţii, degustări interpretări…
In prima etapă după ce am cules roadele pământului, le-am dichisit şi selecţionat,





a început procesul (etapa a doua) de “maltratare”, “asfixiere”, stoarcere a acelor produse de un roşu diavolesc că ţi-era teamă ca nu cumva în loc de zeama “bulionicească” să izvorască vreun sânge ancestral…
Bineînţeles, totul sub atenta supraveghere a şefelor: Anastasia şi Sara.





În etapa a treia a urmat “esenţializarea”, fierberea, că ceaunul chiar părea un loc al Iadului cel veşnic :)))




După chinurile iadului (vreo trei-patru ore) lucrurile s-au calmat. Fiindcă şefele se culcaseră am pus liniştiţi produsul la loc de cinste în borcanele trecute şi ele prin apriga sterilizare (20 minute) a cuptorului cela de 180 de grade.




Poftă bună.  

2 comentarii:

  1. un dezmat aromat in ceunul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Rosiile au fost coapte ca a iesit un bulion de te lingi pe degete...

      Ștergere