Etichete

21 mai 2012

Roşiile la 40 zile după plantarea în solar

Le-am pus (rasadurile) in sambata de dinaintea Floriilor...

 
Dithane-ul şi Topsinul au lucrat de minune: frunzele nu au nici cea mai mica pată. Caut acum alternative eco la D+T, la Cropmax nu e nevoie – e natural 100%.



Am avut de toate în astea două luni: folia zburată la vijelie, acumulare de apă pe aceasta, roşii mâncate de coropişniţe (cu tot Sintogrilul pus), dar şi satisfacţii: creştere armonioasă, rod pe măsură.
Stropelile cu Cropmax şi mraniţa pusă la rădăcină şi-au făcut efectul.

6 comentarii:

  1. invidie simt cand vad aceste imagini, bine sa va fie in solar si dupa imagini imi dau seama ca va este

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este cazul de invidie. Daca totul este facut cu drag poate iesi oricui. Mersi pentru semn.
      PS Poti renunta la "Dvs"si sa imi spui simplu: Marian? (destul sunt "dumneavoasta-uit" la serviciu). :))

      Ștergere
  2. Foarte, foarte frumoase rosiile tale, dar ce nu inteleg eu este ca, de ce mai stropesti cu chimicale, daca tot incep sa apara urme de boala, la o simpla stropire cu apa a plantelor?
    In primul rand trebuie ca cureti frunzele afectate si date afara din solar, trebuie sa ai mare, mare grija cu aerisirea, cu defolierea si copilirea.Din poze se vede ca ar fi facute si , daca ar fi dupa mine, le-as stropi cu ceai de parul porcului care este antimicotic si daca nu saptamanal, la doua saptamani cu macerat de tataneasa si urzica.
    Mai mult de atat....nu stiu ce sa te invat. Grija mare!!!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am terminat-o astazi cu Dithane-ul si Topsin-ul. Am dat ultima stropeala. Am rup frunzele "piscate" de sub prima legatura. De saptamana viitoare m-apuc de stropit cu macerat de urzici. Am pus chiar astazi la "descompus". Sper sa mearga. Mai mentin numai Cropmax-ul. In rest rosiile arata bine, cu exceptia celor udate din belsug de ploaie.
    Mersi pt semn.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare frumoase sunt toate in gradina ta - nu degeaba ai o filozofie a gradinaritului :D - dar Cropmax-ul asta de zici ca-i natural de unde il cumperi, tot de la cei care vand fungicide?
    Zeama bordeleza nu folosesti? Se zice ca vinul de Bordeaux e asa de bun de la piatra vanata :)))) si francezii sunt atat de longevivi desi de pe mesele lor nu lipseste vinul si branza :)
    So, cred ca ma intorc si eu la metodele stiute de-o viata (pe care le-am abandonatde curand )si anul trecut nu am mancat fructe din cei 40 de pomi ai mei ca nu i-am stropit, a fost si seceta si m-am ales doar cu umbra si cu pomi infloriti :D
    Trebuie sa caut si eu cropmax. Multumesc de pont.
    Apropo de pont, stii cumva, Marian, cum se alunga liliecii din jurul casei de vacanta, locuita nu permanent?

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt de părere că maceratul de urzica ar trebui întărit cu rostopasca și eventual alt macerat din ardei iute ...mana ...alternării ...păiajeni și alte jivine pot fi ținute departe...

    RăspundețiȘtergere