Etichete

25 mai 2012

Greseli in solar


 
Am să vorbesc puţin despre erorile pe care le-am făcut anul acesta în solar (sper ca ele să nu mai existe la nimeni, iar dacă şi altcineva le-a făcut poate renunţă odată cu mine la a le mai face):
1.       În primul rând m-am zgârcit la folie şi am folosit una veche care mai fusese pe alte solarii şi bineînţeles că n-a rezistat la vijelii; a plouat înlăuntru şi s-au cam „stafidit” plăntuţele plouate. Deci la anul folie 100% nouă sau şi din cea veche dar „controlată la sânge” să nu aibă găuri, cât de mici,
2.       Apoi n-am pus sfoară la tot solarul şi am făcut o struţo-cămilă: 75% din roşii sunt pe araci, restul pe sfoară (se vede diferenţa – cele pe araci sunt la fel de scofâlcite ca şi aracii, celelalte drepte-lumânare),
3.       N-am pus curent în solar cu toate că e foarte aproape o sursă (bineînţeles că de câteva ori n-am putut să termin ce aveam de făcut pentru că se lăsase noaptea, dar era aşa de plăcut... Plus ca nu pot asculta muzica!)
4.       Am stropit (cu) si folosit chimicale (Dithane, Topsin, Sintogril, Cropmax),
5.       Am uitat de câteva ori copili nerupţi şi la acele plăntuţe roşiile abia au început a se face,
6.       Mai sunt câteva mai mici, dar nesemnificative, zic eu (iarba neplivita in totalitate, defoliere cam 80-90%, usa facuta in graba si legata cu sarma etc.)

5 comentarii:

  1. Marian, rupe frunzele de jos,lasa aerul sa circule pe sub rosii,este f. important.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Acum poti castiga bani cu blogul tau foarte repede usor si simpli, intra pe urmatoril link si vei vedea articole legate despre cum sa castigi bani stand acasa. De ce sa nu scoti un ban cinstit prin munca de la calculatorul tau de acasa? Intra pe http://www.light-blog.in/?cat=667

    RăspundețiȘtergere
  3. Si noi am acoperit solarul cu ce aveam ,anul asta a pus in doua straturi ,a fost fain ca nu se mai face condens,la anul acoperim cu fibra de sticla,la noi ,solarul are acoperisul in doua ape.
    Lumina ,a fost prima pe lista,eu sunt pasare de noapte ,imi place seara/noaptea sa lucrez in gradina,e mai liniste,iar acum e o simfonie mare cu greierasi,tantarii bazaie/inteapa si ei dar le vin de hac cu otet.
    Sotul meu ,le pune un radio cu acumulatori.
    Alea cu copili nerupti ,o sa ai rosii pana mai tarziu.
    De stropit,doar cu zeama bordeleza,macerat de urzica,coada calului,fiertura foi ceapa,cenusa,etc.
    Mai bine ai ceva stricaciuni,dar stii ca nu papi chimicale,doar de aceea ne muncim in gradina,asa poti cumpara de la piata.
    Oricum ,ce ai facut este super.
    Succes in tot ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca se face condens ceva nu prea e in regula; nu stiu acum ce, ma intersesez si spun.
    In ceea ce priveste fibra de sticla - nu recomand; peste iarna pamantul se autopurifica de la ger, isi ia umezeala - asa ca fibra nu permite acest lucru.

    RăspundețiȘtergere