Etichete

16 februarie 2013

Transfer? Intre anotimpuri




Incă nu ştiu dacă se apropie venirea primăverii; cert este că încep să simt aceasta. Am ieşit din moleşeală, am început să curăţ pe ici, pe colo pomii (toaletări/tăieri de iarnă), am pus în sfârşit cresonul (pentru mine acesta este semnul venirii primăverii), am pus zambile în ghivecele (cu care o să vă incant când or înflorii – sper eu chiar de 1 Martie sau 8 Martie), am mai curăţat şi aranjat sculele şi instrumentele care s-au odihnit ceva iarna aceasta…

Acum nici măcar o lună livada îmi arăta aşa. Săracii caişi abia aşteaptă să înflorească. Îi simt. Vor schimba numai fulgii de zăpadă cu floricelele lor plăcut mirositoare. Abia aştept si eu.
 



Neavând ce face pe asemenea vreme am afumat nişte macrou. Nici nu se compară cu cel din comerţ care este afumat cu esenţă de fum (dracu a mai pomenit: esenţă de fum). Când o să am vreme o să pun un post cu afumătoarea (cum se face, secrete, şi alte cele).
 







             Si cum spuneam:  am pus cresonul (lepidium sativum). Harnic ca întotdeauna a ieşit a doua zi, iar în a cincea arată aşa: 





Sper ca acest răsărit superb de acum câteva zile să fie răsăritul primăverii: 



7 comentarii:

  1. mmm, ce bine arata macroul afumat!cred ca e delicios!astept postul cu afumatoarea, vrem si noi una

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, e f f f delicios; cat de curand o sa postez cum se fabrica o afumatoare (hand-made, desigur, cele din comert sunt scumpe si putin eficiente).

      Ștergere
  2. Interesanta ideea cu macrou. Vreau si eu detalii...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos va imaginati pomii in floare...dar airna parca nu mai pleaca.

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, cu cea mai mare placere; cat de curand (azi-maine) am sa postez totul despre afumatoare si despre reteta macroului afumat (plus alte retete, intre care preferatul meu - kaiserelul).
    Brandusa, imi imaginez singur :)) asa ca poate renunti la "imaginati" (pers II pl). Da, si mie mi s-a parut - cu toate ca nu a fost grea - ca iarna aceasta a tinut prea mult (sunt deja 4 luni de cand s-a instalat si parca nu se da batuta).

    RăspundețiȘtergere
  5. Am vazut la Hornbach un aparat pentru incoltit seminte. Erau niste tavite circulare suprapuse, transparente, cu niste striatii pe fund. Ideea era ca semintele sa incolteasca in apa si sa poata fi mancate cu totul, nu doar partea verde. Interesant...

    RăspundețiȘtergere
  6. astept retete, secrete afumatoare, tips&tricks-uri.

    RăspundețiȘtergere