Etichete

17 februarie 2013

Afumătoarea







Câteva precizări necesare:

  1. TAVA RUMEGUŞ trebuie să stea pe picuioare pt a se asigura tirajul (sau pe nişte cărămizi). De aceea e bine să fie perforată (3-4 găuri) şi pe fund + perforarea laterală – cerculeţele făcute de mine în desen
  2. COŞUL DE FUM trebuie neapărat să aibă înclinaţie, altfel fumul va ieşi prin găurile tăviţei de rumeguş.
  3. CAMERA DE ASFIXIERE poate fi şi un butoi de tablă, o construcţie de cărămidă sau lemn (nu recomnad). Oricum ar fi lăsaţi o uşă de vizitare (mai cade o cărniţă, se mai strânge mizerie). Cărnurile vor fi prinse pe tije sau se face un chenar din rectangulară cu rapiţ, un soi de sită pe care se pot atârna în voie cârligele cu afumătura.

PS Rumeguşul se aprinde simplu cu 2-3 tăciuni îngropaţi în el.
POFTĂ BUNĂ!

5 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Marian, mi-esti drag mai ales pentru faptul ca esti foarte concis, expui la obiect si foarte clar. :)

      Ștergere
  2. Deci...wow! Daca o vede sotul meu o sa se apuce si el de facut una. As putea baga mana in foc :)) sau la afumat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merita facuta si nu e cine stie ce investitie.

      Ștergere