Etichete

7 iunie 2012

Se vede că începe vara…



Dacă au înflorit cactuşii şi s-au făcut dovleceii (anul acesta am prins un soi minune, dovlecei galbeni – nu ştiu cum se numeşte soiul) e clar că a venit vara. Peste aceasta, am mai scos şi mazărea, iar în locul ei am pus prazul de toamnă (o fi prea devreme?).









Aşa că, fraţilor (şi surorilor) vă urez spor la treabă (atenţie la canicule!), poftă bună şi sănătoasă (sunt convins că fiecare a început să culeagă primele roade) şi recolte bogate.
PS Ieri mi s-a copt prima roşie.

5 comentarii:

  1. Te invidiez pentru dovlecei. Noi suntem consumatori inraiti (nu ii mancam decat intr-un singur fel, dar de asta nu se satura nimeni toata vara). Din pacate insa, dovlecelului ii trebuie doua lucruri pe care la noi nu le gaseste: spatiu in jurul lui si lumina. Din cauza ca nu vrem sa renuntam nici la pomii care dau umbra, iar zona cu soare e ocupata cu rosii si alte cele, dovleceii n-au sansa. Am incercat si nu merge. Anul asta am facut un experiment, cu ei intr-o ladita la soare pe terasa, dar stiu ca nu e OK nici ce-am facut acolo. Sunt prea multi si oricum n-au loc. Nu ma las insa. Am sa incerc sa las doar doi si am sa vad .... Experimente, experimente...

    RăspundețiȘtergere
  2. Iulia,
    Ma bucur ca iti plac.
    Nici dovleceii mei nu sunt prea rari (sunt un "soi tufa", deci nu se "imprastie" - inca nu stiu ce soi, sunt semnte Floraself), dar au lumina din belsug. Sunt convins ca asta le face bine (+ "diluatul" de gainat de prepelita).
    Terasa in care i-ai pus este expusa la soare all day?
    PS Zilele astea o sa incerc o salata din ei, cruzi, cu ciuperci - tot crude, ulei de masline, masline si putin otet aromatic. Ma mai gandesc cu ce verdeturi ar merge compozitia mea. Ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima rosie ? In solar ? De-abia astept, sa vad si eu una mai rumena, inca-s toate verzi, de nu se diferentiaza de frunze ...
    Grozave si tufele de dovlecei. Zici ca ii faci salata ? Cruzi nu i-am incercat inca, dar ii gatesc in multe feluri - supa, placinta, chiftelute, pane, umpluti samd. Am facut si chec cu dovlecei anul trecut si a avut succes la cei mici :)
    La salata asta a ta, eu as pune marar si niste menta taiata subtirel. Si poate niste iaurt sau smintina frecata cu mustar si usturoi .
    Pofta mare la trufandale !

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la mine au avut succes dovleceii la cele mici. Inca nu au apucat sa fie facuti salata ca i-am facut aseara chiftelute. Super. Eu le-am mancat cu saramura de usturoi si cu branza, fetele cu miere.
    Abia astept salata...

    RăspundețiȘtergere