Etichete

14 noiembrie 2012

Zile de apus de an



 Incet încet păşim spre iarnă; facem ultimele provizii, începem a pregăti grădina pentru somnul alb ce vas ă vină, pregătim pomii, facem curat şi alte cele. Din ce în ce mai mult timp petrecem prin casă. Dar tot e frumos.
Toamna a început frumos, cu toate culorile ei irezistibile:




Ultimele pregătiri îşi fac şi ele veacul:


În acelaşi timp florile mele preferate – Sara şi Anastasia – cresc indiferent de anotimp:



Am pus pomi noi, i-am îngrijit pe cei bolnăviori, şi cam atât deocamdată. 





Mai am o grămadă de săpat şi sper să mă lase timpul; dacă nu, asta e – la primăvară.

5 comentarii:

  1. Frumoase culori si in gradina si in camara. Iar florile sunt irezistibile cu mocuta lor poznasa. Sunt sigura ca va inveselesc zilele astea, cand sunteti nevoiti sa stati mai mult in casa. Apoi, urmeaza scrisorile catre Mosu'...PS Ala micut e buxus? L-ati cumparat sau l-ati inmultit singuri?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, când vom trece la Moşu e grav (financiar).
    Mulţam pentru semn şi aprecieri.
    Da, e buxus, nu l-am inmultit de lene pt ca are o creştere extrem de anevoioasa. L-am cumparat direct cu radacina (nu e f. scump. Dar se pot inmulti f. uşor din crengute sau scotand o tufă se poate diviza in alte 5-6. Repet, eu n-am avut rabdarea aceasta si am preferat varianta costisitoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu si eu persoane care si-au facut gard din buxus taiat din tufe mai mari. Dar si eu stau cam prost cu rabdarea, asa ca probabil voi alege varianta mai simpla. As vrea sa ingraedsc cu el spatiul alocat gradinii de legume, insa poate la primavara, ca acum nu mai am chef de nimic. Nu stiu ce m-a cuprins asa o lene. Parca nu as mai face nimic. Si ma enervez cand totusi sunt nevoita. Stiti despre ce vorbesc?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut, stiu despre aceasta lene care ne cuprinde pe finalul toamnei. E naturala; toata suflarea vie face asta. Va recomand sa luati buxusi la 11 Ron din Hornbach sunt suficient de mari pt ca in 2-3 ani sa aveti un gard viu. Cei la 5 Ron sunt cam micuti, am luat plasa cu ei: iarna ii acopera ninsoarea, ii rupe, un an le trebuie ca "sa se aseze" etc.
      Si, ca un PS, si eu am pus buxusii tot ca un gard care sa delimiteze gradina de legume de "zona cu gazon, conifere si copacei-arbusti"

      Ștergere
    2. Va recomand buxus pentru gard viu crescut de persoane private, daca aveti drum in Calugareni jud. Giurgiu, acolo este o traditie in cresterea de buxus si puteti cumpara un fir de 30-40 cm inaltime, viguros cu 2-3 lei. Este mult mai rezistent decat cel de import din magazinele de bricolaj.

      Ștergere